Tip Oesters Stoommandje

Zeeuwse oesters met bosui en sojasaus

Benodigdheden voor 6 oesters:

  • 6 oesters
  • 6 el zwarte bonensaus
  • 1 bosui, fijngesneden
  • 6 theelepels gakken uitjes
  • 50 ml neutrale olie, bijvoorbeeld arachideolie
  • stoommandje

Bereidingswijze:

  1. Doe een laagje water in de pan en zeet daar het stoommandje in. Breng het water aan de kook.
  2. Steek de oesters open en los.
  3. Schep op elke oester een lepeltje olie zwarte bonensaus.
  4. Leg de oesters in het stoommandje en stoom ze in 5 tot 10 minuten gaar.
  5. Doe de overige olie in een steelpan en verwarm dit.
  6. Haal de oesters uit het stoommandje en schep er een wat hete olie over heen.
  7. Garneer de gestoomde oesters met de fijngesneden bosui en de gebakken uitjes.

Zeeuwse oesters met komkommer en limoen

Benodigdheden voor 6 oesters:

  • 6 oesters
  • ½ stuk komkommer
  • 1 stuk limoen
  • grof gemalen peper
  • honing

Bereidingswijze:

  1. Snijd de komkommer zonder het zaad in dunne plakjes en daarna in hele dunne reepjes.
  2. Rasp de limoen in een schaaltje, knijp het sap uit de limoen er bij, doe er 1 theelepel honing bij en wat gemalen peper. Meng dit met elkaar.
  3. Doe de gesneden komkommer in de limoen honing marinade en laat dit heel even staan.
  4. Steek de oester open en los.
  5. Verdeel de komkommer en het sap over de oesters.
Oester tip champagne

Zeeuwse oesters met klassieke vinaigrette

Benodigdheden voor 6 oesters:

  • 6 oesters
  • 1 stuk sjalot
  • 5 el Rode wijn azijn

Bereidingswijze:

  1. Snijd de sjalot heel fijn.
  2. Voeg de fijne sjalot samen met de rode wijn azijn en laat dit minimaal 10 minuten trekken.
  3. Steek de oesters open en los en serveer met de klassieke vinaigrette.