

Zeeuwse oesters met bosui en sojasaus
Benodigdheden voor 6 oesters:
- 6 oesters
- 6 el zwarte bonensaus
- 1 bosui, fijngesneden
- 6 theelepels gakken uitjes
- 50 ml neutrale olie, bijvoorbeeld arachideolie
- stoommandje
Bereidingswijze:
- Doe een laagje water in de pan en zeet daar het stoommandje in. Breng het water aan de kook.
- Steek de oesters open en los.
- Schep op elke oester een lepeltje olie zwarte bonensaus.
- Leg de oesters in het stoommandje en stoom ze in 5 tot 10 minuten gaar.
- Doe de overige olie in een steelpan en verwarm dit.
- Haal de oesters uit het stoommandje en schep er een wat hete olie over heen.
- Garneer de gestoomde oesters met de fijngesneden bosui en de gebakken uitjes.

Zeeuwse oesters met komkommer en limoen
Benodigdheden voor 6 oesters:
- 6 oesters
- ½ stuk komkommer
- 1 stuk limoen
- grof gemalen peper
- honing
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer zonder het zaad in dunne plakjes en daarna in hele dunne reepjes.
- Rasp de limoen in een schaaltje, knijp het sap uit de limoen er bij, doe er 1 theelepel honing bij en wat gemalen peper. Meng dit met elkaar.
- Doe de gesneden komkommer in de limoen honing marinade en laat dit heel even staan.
- Steek de oester open en los.
- Verdeel de komkommer en het sap over de oesters.

Zeeuwse oesters met klassieke vinaigrette
Benodigdheden voor 6 oesters:
- 6 oesters
- 1 stuk sjalot
- 5 el Rode wijn azijn
Bereidingswijze:
- Snijd de sjalot heel fijn.
- Voeg de fijne sjalot samen met de rode wijn azijn en laat dit minimaal 10 minuten trekken.
- Steek de oesters open en los en serveer met de klassieke vinaigrette.